Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği

Spor yazarları bilgi tazeledi

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Spor yazarları bilgi tazeledi

Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği (KTSYD) tarafından her yıl düzenlenen Sporun Vizyonu Eğitim Semineri, Bafra bölgesinde bulunan Limak Deluxe Hotel’de 14 Ocak 2023 Cumartesi günü gerçekleştirildi. Oldukça kalabalık bir katılımla gerçekleşen seminere Türkiye’den misafir ve katılımcı olarak Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Başkanı Oğuz Tongsir, D-SMART Spor Müdürü Aykut Aydın, TRT Spor yorumcusu ve Türkiye Basketbol Federasyonu Medya ve İletişim Direktörü Barış Kuyucu ile Fenerbahçe, Trabzonspor gibi kulüplerin yanı sıra Türkiye Milli Takımı eski teknik direktörlerinden Ersun Yanal katıldı.

 

Gürkan: Gururluyuz

Seminer, Asbaşkan Necati Özsoy’un konuşması ve ardından İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başladı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan KTSYD Başkanı Burhan Gürkan, geleneksel olarak yapılan semineri bu yıl yeniden yapmanın büyük mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi. Gürkan, ayrıca bu yıl Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği’nin 40’ıncı yılı olmasından dolayı da büyük gurur duyduklarını bu bağlamda etkinliklerin yıl içinde devam edeceğini de söylerken, derneğin bugünlere gelmesinde 7’den 77’ye emek veren herkese teşekkür etti.

 

Katkı koyanlara plaketlerini başkanlar verdi

Gürkan’ın konuşmasının ardından seminere katkı koyan isimlere teşekkür plaketleri takdim edildi. Gönyeli Alayköy Belediyesi’nin katkılarından dolayı teşekkür plaketini derneğin eski başkanlarından Çelen Oben, belediyeyi temsilen Savaş Tilki’ye takdim etti. Derneğin seminerlerine uzun yılladır destek olan Travel Plan Direktörü Derviş Abidin’e plaketini eski başkanlardan Mustafa Özsoy verdi. Seminer, Değirmenlik Belediyesi, Gönyeli Alayköy Belediyesi, Girne Belediyesi, Lefke Belediyesi, Mesarya Belediyesi, Spor Dairesi Müdürlüğü ve Travel Plan’ın katkıları ile organize edildi.

 

Aydın: Hamaset çok fazla

Açılış töreninin ardından KTSYD Mali İşler Sorumlusu Serkan Soyalan’ın moderatörlüğünde gerçekleşen ilk oturumda, D-SMART Spor Müdürü Aykut Aydın, “Hazırlıktan Sunuma Canlı Yayın” başlıklı söyleşide yer aldı. Aydın konuşmasında Türk Spor medyasında hamaset yayıncılığının çok fazla yer edindiğini ve bu durumun da oldukça tehlikeli bir durum olduğunun altını çizdi. Aydın konuşmasının devamında maç spikerliğine başlama sürecini, bu yayınlara nasıl hazırlandığını anlatarak bu konu ile ilgili deneyimlerini paylaştı. Aydın, son yıllarda spor medyasında dönüşümün çok hızlı olduğunu ve bu mesleği icra edenlerin bu dönüşüme ayak uydurmak için oldukça ciddi çaba gösterdiklerini vurguladı. Deneyimli spor yazarı Aykut Aydın, bir spor spikerinin işini doğru yapabilmek adına anlattığı oyunun kurallarını oldukça iyi bilmesini gerektiğini, maç anlatırken tonlamayı iyi yapması ve işini yaparken tamamen profesyonel olarak hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

Oturumun ardından Aydın’a teşekkür plaketini KTSYD eski başkanı Songuç Kürşad takdim etti.

 

Kuyucu: Canlı yayın ciddi bir iştir

Seminerin ikinci oturumunda ise TRT Spor yorumcusu ve Türkiye Basketbol Federasyonu Medya ve İletişim Direktörü Barış Kuyucu sunumunu gerçekleştirdi. KTSYD Asbaşkanı Necati Özsoy’un moderatörlüğünü yaptığı oturumda “Yorumculuk ve Hassasiyetleri” konuşuldu. Barış Kuyucu’nun görsel bir sunum şeklinde gerçekleştirdiği oturumda canlı yayın ilkeleri, kuralları ve canlı yayında yapılan hatalar ile ilgili bilgilerini aktardı. Canlı yayının oldukça ciddi bir iş olduğunu vurgulayan Kuyucu, bu işi yapanların izleyiciye karşı büyük sorumluluk taşıdıklarını belirtti. Canlı yayın işinin bir ekip işi olduğunu söyleyen Kuyucu, ekip içerisinde sıkıntı olursa bunun canlı yayına inanılmaz kötü etki yapabileceğini belirtti. İzleyiciyi etkilenmemin en kolay yolunun canlı yayını en basit ve anlaşılır hale getirmenin çok önemli olduğunun altını çizdi. Kuyucu sunumunun sonunda ise meslekteki itibarın çok önemli olduğunu söyledi. Oturumun ardından Kuyucu’ya teşekkür plaketini dernek eski başkanı Ogün Genç Kaçmaz takdim etti.

 

Yanal: Futbola özür borcumuz var

Seminerin öğleden sonra yapılan üçüncü ve son oturumunda ise “Teknik Adamlıkta Zirveye Giden Yol” konulu başlığında TSYD başkanı Oğuz Tongsir ve ünlü Teknik Direktör Ersun Yanal birlikte yer aldılar. KTSYD Genel Sekreter Yardımcısı Hamit Sakallı’nın başlangıcını yaptığı oturum her iki konuğun diyalog sunum şeklinde anlatımı ile geçti. Oturumunun başında Oğuz Tongsir tarafından Ersun Yanal’ın özgeçmişi ve başarıları anlatıldı. Daha sonra söz alan Yanal ise özellikle Türk futbol seyircisinin ve kendilerinin oynanan oyun değil skor üzerinden yorumlar yaptıklarını ve bu yaşananların futbola büyük zararlar verdiğini bundan dolayı futbola özür borcu olduklarını vurguladı. Türkiye’de futbolun değerinin sürekli düştüğünü ve bu değeri yükseltmek adına futbolda değişim yapmanın herkesin görevi olduğunu vurguladı.

Ersun Yanal, Oğuz Tongsir’in kendisine sorduğu “Fenerbahçe’de çalışmak zor mu?” sorusuna verdiği cevapta ise, Fenerbahçe’de çalışmanın oldukça zor olduğunu ve bu zorlukla baş etmek adına hep çalıştığını söyledi. Teknik direktörlük hayatında çalıştığı her takımın kendisinde ayrı bir iz bıraktığını ve bu durumunda teknik direktörlük karakterine çok büyük katkılar yaptığını belirtti.

Oturumun ardından Tongsir ve Yanal’a teşekkür plaketlerini KTSYD Başkanı Burhan Gürkan takdim etti.

Seminer, toplu aile fotoğrafının çekilmesinin ardından tamamlandı.

 

Ali Yöney sevinci

Dernek yönetim kurulu üyesi olan ve birkaç ay önce geçirdiği rahatsızlık nedeniyle tedavi gören Ali Yöney, uzun bir zaman sonra seminere kızı ile katılım gösterdi. Üyelere güzel bir sürpriz yapan Yöney, mutlulukla karşılandı, yeniden camianın içinde olması memnuniyet verdi.

Paylaş :

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp